VROUWENCIRKELSDe veilige en magische omgeving waar jij als vrouw samenkomt met gelijkgestemde vrouwen, biedt een plek om je te verbinden met jezelf en met elkaar. Het is een ruimte waar je (h)erkenning kunt ervaren en waar je zonder oordeel naar elkaar kunt luisteren terwijl je jouw verhaal in veiligheid en vertrouwen deelt. 

 

Het maakt niet uit waar je vandaan komt of welke weg je hebt afgelegd. Het gaat om jou, zonder alle laagjes en labels die anderen of wijzelf hebben opgeplakt.

 

Voor mij is een vrouwencirkel een moment waarop je als vrouw contact kunt maken met je vrouwelijke kracht. Wanneer jij deze kracht samenbrengt met die van andere vrouwen, ontstaat er iets magisch. Dit is moeilijk in woorden uit te drukken, maar het is iets wat je mag ervaren.

 

 


VOOR WIE?

 

Wil je een diepere verbinding aangaan met je vrouwelijke, zachtere kant?

Heb je de behoefte om meer aandacht te besteden aan je gevoelens, om te vertragen en tijd te nemen voor reflectie?

Verlang je naar verbondenheid, naar een sisterhood om je heen? Een plek waar je zonder oordeel en advies kunt praten en waar er écht naar je wordt geluisterd?

Voel je je soms alleen in je 'struggles' en zoek je naar (h)erkenning?

Ben je geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling?

Wil je meer in contact komen met je gevoelens en je lichaam, in plaats van hoofdzakelijk vanuit je hoofd te leven?WAT IS EEN VROUWENCIRKEL?

Een vrouwencirkel is een eeuwenoude bijeenkomst die zijn oorsprong vindt in verschillende culturen over de hele wereld zoals de zogenaamde ‘menstruatie hutten’ en de ‘women’s spirituality movement’.  Deze ceremonies werden eeuwen geleden al uitgevoerd door vrouwen om verbinding te ervaren met zichzelf en met elkaar, rituelen uit te voeren, wijsheden met elkaar te delen, steun te ervaren en te helen.

 

Tegenwoordig is er onder vrouwen een groeiende behoefte aan verbinding en vrouwelijke empowerment, en hiermee ook aan vrouwencirkels.

 

De tijd van competitie tussen vrouwen en elkaar jaloers bekijken, is voorbij. We zijn hier om elkaar te ondersteunen en te versterken in onze kracht! Een vrouwencirkel herinnert ons eraan om elkaar als zussen te zien in plaats van als concurrenten. We veroordelen en roddelen niet. In plaats daarvan omarmen we elkaar als zussen, moedigen we elkaar aan en bieden we ondersteuning.

 

Let’s lift eachother up!

 


''Vrouwencirkels zijn bedoeld voor vrouwen die streven zijn naar verbinding met zichzelf en met andere vrouwen, persoonlijke groei, zelfontdekking, empowerment, spirituele ontwikkeling en/of het gevoel van sisterhood willen ervaren''

 


WAAR BESTAAT DE VROUWENCIRKEL UIT?

Bij de vrouwencirkels die ik organiseer, creëren we gezamenlijk een veilige ruimte waarin we elkaar op de meest authentieke manier kunnen ontmoeten, vrij van alle lagen en labels.

Elke cirkel heeft vaak een eigen thema, dat van tevoren wordt gedeeld. Samen maken we een innerlijke reis door middel van meditatie, visualisatie of lichaamsoefeningen. Cacao maakt regelmatig deel uit van de vrouwencirkel. Tijdens elke bijeenkomst is er een 'sharing' waarbij we zonder enig oordeel naar elkaar luisteren.

.

 Elke cirkel is anders en heeft een andere invulling. Als ik voel dat er iets anders nodig is, dan pas ik de cirkel aan aan de behoefte en energie van de groep op dat moment.

 VOORWAARDEN

 

Veilig en vertrouwd

We zorgen samen voor een veilige, vertrouwde omgeving en behandelen elkaar met respect. Aantekeningen maken mag, maar gebruik geen namen.


'What happens in the cirkel, stays in the cirkel'

Gelijkwaardigheid

Iedereen in de cirkel is gelijkwaardig aan elkaar. Iedere vrouw heeft haar eigen kracht, haar eigen wijsheid, haar eigen innerlijk weten, haar eigen ervaring en haar eigen verhaal in te brengen.

Luisteren zonder oordeel

We luisteren naar elkaar zonder oordeel en zonder adviezen te geven. Iedere vrouw heeft haar eigen antwoorden in zich.

Alles mag er zijn

Alle emoties mogen er zijn. Als iemand verdrietig is mag dat er zijn en maken we hier ruimte voor. Tranen mogen er zijn.
We kiezen voor compassie in plaats van medelijden en staan naast elkaar. Medelijden is wat anders en heeft veel meer met je eigen (onverwerkte) emoties te maken. Het geeft kracht om te ervaren dat je jezelf kan dragen.

 

Uiteraard is er alle ruimte om elkaar een knuffel te geven als die behoefte er is!Wil jij op de hoogte woorden gehouden van nieuwe data? Vul dan onderstaand formulier in en/of hou mijn Instagram in de gaten!